Wednesday, 7 March 2012

Kamus Dewan n Puaka Badat~!!


asalamualaikum..
ehem-ehem!! oleh kerana ramai yang agak tidak memahami bahasa yang Badat cuba perkatakan..soo disini setelah di-tolak-tendang-terbalik-berguling semua..maka aku akan cuba menerbitkan sebuah e-kamus mini khas tuk anda-anda-anda semua paham makna disebalik pe yang aku cuba sampai kan..ok??
dirasmi khas oleh inci sepan cuci mangkuk - kembar sepan bob


antara perkataan terbaru;-

godok-godok 
kata ganda - menunjukkan perbuatan menggaul, mengacau / permukaan yang menggerutu, berenda, berompol dll. Digunakan sebab xtau camne nak menggambarkan imej dalam kepala otak ngan harapan dapat disampaikan dengan sempurna, tetapi malangnya tidak berjaya.. 

nyet-nyet 
kata kerja - bukan simbolik kepada monyet, tetapi perasaan geli terhadap suatu sesuatu yang menggelikan - cth: hingus kuning kehijauan yang meleleh berlendir. Digunakan menggambarkan perasaan tangan apabila memegang dan menggentel kelembikkan, kelicinan dan kekenyalan objek tersebut. 

meletop-top-top-top!! 
hyperbola - bukan bom yang akan gedebabomm!! akan tetapi gambaran betapa felubus dan gorjes nye sesuatu ittew. Vouge de vas ler katekan. Sesuai digunakan untuk menganjeng objek-objek yang sesuai pada waktu nye. 

berjimba-jimba 
kata kerja - kata pinjaman daripada negara Jerok yang diasaskan oleh Apito Tauchoo. sinomin: berfoye-foye atau bergumbira. Gambaran yang sesuai digambarkan dalam kepala otak tatkala menggunakan ayat ini ialah bermandi-manda di air terjun ngan suasana yang santek. Digunakan tatkala perasaan seronok teramat sangat pada sesuatu tragedi.  
 
busukk jex!! 
kata gambar - bukan berkata keluar gambar. Mempunyai makna tersirat yang menggambarkan sesuatu itu sangat urghh!! Perlu berhati-hati menggunakan perkataan ini agar tidak disalah paham oleh manusia yang mendengarnya. Sebaiknya gunakan pada kawan yang telah mengenali anda atas-bawah-luar-dalam.

nie semua hanyalah preview sahaja yee..kalau nak lagi beli lah..ingat pree ke?? ehee~ ok!! diskaun sket..entry akan datang..bukan next entry yee..kene bertapa dulu carik ilham baru..tunggu~ hohohoho~ c(;p/s: me-relax-kan dighi ngan meghapek-niang-ghapek..hahaha..jangan maghah..;pwww.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment